Talenweek i.s.m. CVO
Maandag 6 Februari - 20u00 = Duits: Ballon
1979. In het midden van de Koude Oorlog, dromen twee Oost-Duitse families ervan naar het Westen te vluchten. Hun plan: een luchtballon bouwen en ermee de grens overvliegen.
Een onvoorstelbaar verhaal.
Een waargebeurd verhaal.
Regie: Michael Herbig
Met: Friedrich Mücke, Karoline Schuch, David Kross, ...
Historisch drama - 2 u 05
Meer Info: https://www.cineart.be/nl/films/ballon

Maandag 6 Februari - 20u00 = Italiaans: L'Immensità
Rome, 1970. Clara en Felice zijn net verhuisd naar een nieuw appartement. Hun huwelijk is voorbij: ze houden niet meer van elkaar maar kunnen niet uit elkaar gaan. Radeloos vindt Clara haar toevlucht in de hechte band die ze heeft met haar drie kinderen. Adriana, haar oudste, is de meest oplettende getuige van Clara's stemmingen en de toenemende spanningen tussen haar ouders. Adriana verwerpt haar naam en identiteit en wil iedereen ervan overtuigen dat ze een jongen is. Clara negeert alle kritiek en geeft hen zin in vrijheid, ten koste van de balans in het gezin…
Regie: Emanuele Crialese
Met: Penélope Cruz, Vincenzo Amato, Luana Giuliani, ...
Drama - 1 u 35
Meer Info: https://www.imdb.com/title/tt13051724

Dinsdag 7 Februari - 20u00 = Frans: Un Beau Matin
Alleenstaande moeder Sandra woont samen met haar acht-jarige dochter in een klein appartementje in Parijs. Naast het zorgen voor haar dochter en haar drukke baan als tolk gaat Sandra regelmatig op bezoek bij haar vader, een oud filosofie professor die lijdt aan een neurodegeneratieve ziekte waardoor hij hard achteruit gaat en niet meer zelfstandig kan wonen. Terwijl Sandra en haar familie druk in de weer zijn met het inpakken van zijn spullen en de moeizame zoektocht naar een geschikt verzorgingstehuis, loopt ze haar oude vriend Clément tegen het lijf waarmee ze het contact was verloren. Ondanks dat Clément een relatie heeft, krijgen de twee een affaire en heeft Sandra na lange tijd weer het gevoel dat ze leeft.
Regie: Mia Hansen-Løve
Met: Léa Seydoux, Pascal Greggory, Melvil Poupaud, ...
Romantisch drama - 1 u 50
Meer Info: https://cherrypickersfilm.be/films/un-beau-matin/

Dinsdag 7 Februari - 20u00 = Engels: Living
De rechtlijnige maar eenzame kantoorbureaucraat Mr. Williams (Bill Nighy) rouwt al een tijdje om de dood van zijn echtgenote. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht.
Dit ontwapenende drama is rechtstreeks gebaseerd op 'Ikiru', de legendarische film van Akira Kurosawa en is omgezet naar een hedendaags script door schrijver Kazuo Ishiguro (bekend van bestsellers als 'Never Let Me Go' en 'The Remains of the Day'). Oliver Hermanus ('Moffie', 'The Endless River') houdt de regietouwtjes in handen.
Regie: Oliver Hermanus
Met: Bill Nighy, Alex Sharp, Adrian Rawlins, Hubert Burton, ...
Drama - 1 u 40
Meer Info: https://www.imdb.com/title/tt9051908

Woensdag 8 Februari - 20u00 = Spaans: El Buen Patrón
De charismatische fabriekseigenaar Blanco staat onder druk omdat hij kans maakt op een lokale onderscheiding voor zakelijke uitmuntendheid. Alles in zijn familiebedrijf dat industriële weegschalen produceert, moet hiervoor gesmeerd lopen. Maar Blanco's perfecte plaatje wordt bedreigd wanneer hij te maken krijgt met een ontslagen werknemer die uit is op wraak, een depressieve opzichter en een verliefde en ambitieuze stagiaire. Om zijn kansen op de prijs niet te verspelen en de balans in zijn bedrijf te herstellen, bemoeit de manipulatieve 'goede baas' zich schaamteloos met het privéleven van zijn medewerkers en overschrijdt hij bijna elke denkbare grens. Hiermee zet hij onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang.
Regie: Fernando León de Aranoa
Met: Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor, ...
Komisch drama - 1 u 55
Meer Info: https://www.imdb.com/title/tt13066182