Talenweek i.s.m. CVO

 


Maandag 26 Februari - 20u00 = Spaans: 20.000 Especies de Abejas
Een achtjarig kind met de jongensnaam Aitor wil voortaan als Lucía door het leven gaan.
Die verandering gaat niet zonder slag of stoot, hoe hard moeder Ane ook vecht
voor de vrijheid van haar kind om te zijn wie ze wil.
Als Ane en haar kinderen voor een zomer terugkeren naar haar geboortedorp,
beginnen zowel moeder als dochter op te komen voor een lang genegeerde kant van hun identiteit.
Regie: Estibaliz Urresola Solaguren
Met: Sofía Otero, Patricia López Arnaiz, Ane Gabarain, ...
Drama - 2 u 05
Meer Info: IMDb

Maandag 26 Februari - 20u00 = Duits: Das Lehrerzimmer
De Duitse film DAS LEHRERZIMMER is een meeslepend schoolklasdrama, waarin regisseur İlker Çatak een morele strijd toont over grenzen en rechtvaardigheid die thrillerachtige proporties aanneemt.
Wanneer er sprake lijkt te zijn van diefstal op een middelbare school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vinden. Lerares Carla Novak (Leonie Benesch) werkt sinds kort als docent op de school en zet vraagtekens bij deze aanpak. Als ze zelf ontdekt wie de vermeende dader is, zet ze iets in gang wat ook grote gevolgen heeft voor zichzelf. Hoe ver ga je voor de waarheid? Actrice Leonie Benesch zet een indrukwekkende prestatie neer als Carla Novak.
De film won de Duitse Filmprijzen voor (onder andere) Beste Film, Beste Regie en Beste Actrice, en is de Duitse Oscarinzending van dit jaar.
Regie: Ilker Çatak
Met: Leonie Benesch, Leonard Stettnisch, Eva Löbau, ...
Drama - 1 u 35
Meer Info: IMDb

Dinsdag 27 Februari - 20u00 = Engels: The Great Escaper
In de zomer van 2014 haalde Bernard Jordan de krantenkoppen.
Hij had een "grote ontsnapping" uit zijn verzorgingstehuis in scène gezet
om zich bij mede-oorlogsveteranen te voegen op een strand in Normandië.
Dit ter herdenking van hun gevallen kameraden tijdens de 70ste verjaardag van de landing op D-Day.
Regie: Oliver Parker
Met: Michael Caine, Glenda Jackson, Wolf Kahler, ...
Drama - 1 u 35
Meer Info: IMDb

Woensdag 28 Februari - 20u00 = Frans: La Vie de ma Mère
In het intrigerende LA VIE DE MA MÈRE groeien moeder en zoon naar elkaar toe tijdens een onverwachte roadtrip door het westen van Frankrijk. Een feelgoodfilm die ongetwijfeld een gevoelige snaar zal raken.
Het leven van Pierre (William Lebghil), een succesvolle bloemist, wordt grondig verstoord wanneer zijn moeder Judith (Agnès Jaoui), die hij al twee jaar niet meer heeft gezien, opeens weer opduikt. Ze is weggelopen uitde instelling waar ze verbleef voor de behandeling van een bipolaire stoornis. Pierre heeft geen plaats voor haar in zijn heectische leven en wil zijn moeder zo snel mogelijk terugbrengen. Helaas gaat het niet zo vlot als gehoopt. Zullen Pierre en Judith door hun onverwachte hereniging elkaar beter leren begrijpen?
LA VIE DE MA MÈRE won de Publieksprijs op het prestigieuze Filmfestival van Angoulême. Agnès Jaoui bewijst waarom ze 'une grande dame du cinéma français' is.
Regie: Julien Carpentier
Met: Agnès Jaoui, William Lebghil, Salif Cissé, ...
Drama - 1 u 40
Meer Info: IMDb

Donderdag 29 Februari - 20u00 = Italiaans: C'è ancora domani
Delia en Ivano wonen met hun kinderen en Ivano’s ziekelijke vader in een souterrain woning in een typisch Romeins hofje. Het is 1946 en Rome balanceert tussen de roes over de bevrijding en de tekortkomingen van de afgelopen oorlogsjaren. Delia berust in haar traditionele rol van echtgenote en moeder die de eindjes aan elkaar moet knopen. Ivano, de patrias familias, hardwerkend om het beetje geld thuis te brengen laat geen gelegenheid voorbij gaan om dit te vertellen, soms minachtend en soms hardhandig. Hij heeft alleen ontzag voor zijn manipulerende vader, voor wie Delia een makkelijke verzorgster is.
Het is lente en de familie is opgewonden over de verloving van hun dochter Marcella met een jongen uit de middenklasse. Delia  ziet dit als Marcella’s kans om hetzelfde lot te ontlopen. Maar alles verandert wanneer Delia een mysterieuze brief ontvangt die haar moed aanwakkert om te streven naar een beter leven – en niet alleen voor zichzelf… Geïnspireerd door de verhalen van grootmoeders en overgrootmoeders.
Regie: Paola Cortellesi
Met: Paola Cortellesi, Valerio Mastandrea, Romana Maggiora Vergano, ...
Komisch drama - 1 u 55
Meer Info: IMDb